2024. május 14. - Bonifác

Kaszón kalandpark épül

Nagyszabású turisztikai fejlesztésbe kezdenek Kaszón; a HM Kaszó Erdőgazdaság Zrt. egy közel 250 millió forint értékű beruházással kalandparkot, egy multifunkcionális látogatóközpontot és tanösvényt alakítana ki, amennyiben nyernek a Regionális Operatív P
2008. március 24. hétfő 08:04 - Hírextra
A nagyatádi önkormányzattal közösen beadott pályázat első fordulóján túljutottak, kedvező elbírálás esetén ősszel elkezdődhet az építkezés, két év múlva pedig a látogatók birtokba vehetik az új létesítményeket - közölte Ihárosi Péter, a cég kontrolling vezetője az MTI-vel.

Elmondta: az ökoturisztikai beruházás révén számításaik szerint a jelenlegi évi 2000-2500-ról a négyszeresére nő majd a látogatók száma.

A tervek szerint a faluban megépülő látogatóközpont egyik érdekessége lesz, hogy például rossz idő esetén akár az épületből, webkamerák segítségével is megfigyelhetik a környék élővilágát. E mellett a Baláta tóhoz kiépítenek egy tanösvényt, ehhez kapcsolódóan pedig egy kalandparkot és egy vadasparkot is kialakítanak.

Ihárosi Péter arról is beszámolt, hogy 2011-re szeretnék átalakítani a jelenlegi vadászházat egy wellness-szolgáltatást nyújtó konferencia- és üdülőközponttá. A közel száz vendég elhelyezésére alkalmas létesítmény korszerűsítése mintegy 350 millió forintba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását