2024. május 20. - Bernát, Felícia

Sir Alex a bírók védelmére kelt

Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője a jelenleginél több tiszteletet vár a játékosoktól a bírók irányában.
2008. március 23. vasárnap 09:16 - Hírextra
A nagy tekintélynek örvendő tréner annak nyomán buzdította intézkedések meghozatalára az angol szövetség elöljáróit, hogy szerdán, a Tottenham Hotspur-Chelsea mérkőzésen Ashley Cole, a vendégek védője hátat fordított Mike Riley játékvezetőnek, amikor az sárga lapot akart neki felmutatni.

Ferguson hozzátette, egy 2000-ben történt eset óta egyszerűen nem tűr el ilyesmit saját futballistáitól. Akkor az egyik, Middlesbrough elleni mérkőzésen játékosai egy ellenük befújt tizenegyes miatt körbevették Andy D,Urso bírót, és korántsem sportszerűen tudatták vele, hogy nem értenek egyet a döntésével.

"Tajtékoztam a dühtől, rendkívül mérges voltam a labdarúgóimra, nevetségesnek találtam a helyzetet. Azóta nem fordult ilyen elő. Azt várom el a futballistáimtól, hogy a mérkőzések végén fogjanak kezet a bíróval, még ha ez időnként nem is egyszerű. Mint ahogy egy-egy vesztes meccs után jómagam is meghívom egy italra az ellenfél edzőjét" - fogalmazott Ferguson.

A szakember kiemelte, hogy egyik játékosa szerdán mezt cserélt boltoni riválisával, noha a találkozó során az illető tíz szabálytalanságot követett el vele szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását