2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megvan az első olimpiai kvóta

A 74 kilós Hatos Gábor megszerezte a magyar szabadfogású birkózók első olimpiai kvótáját, miután hetedik lett a bakui világbajnokságon.
2007. szeptember 20. csütörtök 18:39 - Hírextra

A szombathelyi versenyző jól és lendületesen versenyzett. Sorrendben a lett Antans Azarevicet (6-0, 6-0), a francia Luca Lampist (2-0, 3-0) és mongol Gombodorjt (1-0, 1-3, 1-0) győzte le, majd a negyeddöntőben vereséget szenvedett az amerikai Joseph Heskett-től. Mivel legyőzője kikapott a következő körben, Hatos a vigaszágon sem folytathatta a harcot a biztos olimpiai kvótáért, de ponterős meccseinek köszönhetően az úgynevezett pozitív pontoknak köszönhetően hetedik lett, ezzel pedig megváltotta repülőjegyét Pekingbe.

A másik két, csütörtökön szőnyegre lépett magyar birkózó, a 66 kg-os Wöller Ákos és a 84 kg-os Ritter Árpád hamar kiesett. Előbbi rögtön első meccsén sima vereséget szenvedett a végül bronzérmes orosz Irbek Farnyijevtől, míg utóbbi először viszonylag könnyen nyert a román Adrian Racorean ellen, majd három menetben kikapott az amerikai Joseph Williamstől. Mivel riválisa nem került döntőbe, helyezetlenül zárt.

Pénteken a szabadfogásúak számára véget ér a vb, ugyanakkor megkezdődik a nők küzdelme, de a 48 kilósok között nem lesz magyar induló. Előbbi fogásnemben a 96 kilós Kiss Gergely és a 120 kilós Aubéli Ottó lép szőnyegre, mindkettőjüknek nagyon nehéz a sorsolása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását