2024. április 20. - Tivadar

"Ne féljetek!"

A kereszthalál után feltámadt Jézus első szava - Ne féljetek! - ez volt a vezérlő gondolata Bölcskei Gusztáv református püspök húsvéti igehirdetésének. "Ne féljetek, higgyetek Istenben" - idézte Jézus szavait a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke
2008. március 23. vasárnap 12:09 - Hírextra
A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvét csodálatos titkának nevezte, hogy a kereszthalál után feltámadott Jézus lényege nem változott meg, de megváltozott a halál lényege.

A húsvét, a feltámadás képessé tesz, hogy tudjunk felülemelkedni a félelmen, amit magunkban hordozunk - mondta Bölcskei Gusztáv, majd megjegyezte: ez nem az a lelkület, mint azé, aki azt mondja, "nem kell félni, nem fog fájni".

A félelmet nem lehet bátorsággal legyőzni. A félelemnek csak és kizárólag a szeretet az ellentéte. A szeretet tudja legyőzni a halálos magányosságot - hangoztatta.

Ezért mondja Jézus: Ne féljetek!, s akiket így szólít meg, azoknak az élete valóban megváltozott - hirdette a püspök.

2008 húsvétjának is ez az üzenete: ne féljetek, én élek, ti is élni fogtok - zárta ünnepi húsvéti igehirdetését Bölcskei Gusztáv püspök a debreceni Református Nagytemplomban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását