2024. április 24. - György

"A Hit nem privatizálható"

"A hit nem privatizálható, a hit, Jézus Krisztus ügye közügy" - mondta Ittzés János, a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke ünnepi prédikációjában húsvét vasárnap Győrött, az Evangélikus Öregtemplomban.
2008. március 23. vasárnap 13:31 - Hírextra
Ittzés János szentbeszédében hangoztatta: Krisztus valóban feltámadt mindannyiunkért, az egész világ megváltásáért. Ezért szerinte nem elfogadható az az álláspont, hogy a hit mindenkinek a legbensőbb magánügye. Ellenkezőleg: a legszélesebb közügy.

Tévedésben vannak azok a hívek is, akik ugyan istenfélőnek vallják magukat, de erről csak néhány ünnepi órán emlékeznek meg. Miből gondolják azt - tette fel a kérdést a püspök -, hogy Jézus Krisztusnak a hatalma a templomok négy fala közé szorítható, oda korlátozódik?

Az isteni hatalom jelen van, és áthatja a köznapi élet erkölcsétől az üzleti etikán át a hálószobák titkáig létünk minden pillanatát - mutatott rá Ittzés János.

Lehet tehát privatizálni a bankokat, a gyárakat, akár a kórházakat is - folytatta -, de nem lehet magánüggyé leminősíteni a hitet, amely mindnyájunk legszentebb közügye.

Éppen ezért nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem a mindennapjainkban is úgy kell élnünk, hogy méltónk legyünk a húsvéti bárány, Jézus Krisztus áldozatához - hangoztatta a Magyar Evangélikus Egyház elnök-püspöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását