2024. május 2. - Zsigmond

Irány: Montenegró!

Magyar utazásszervezők már az idei nyáron küldenek turistákat a Skadari-tó 67 kilométer hosszú montenegrói partjára - erről számolt be helyi újságíróknak Bar város polgármestere. A tó másik része Albániához tartozik.
2008. március 22. szombat 18:41 - Hírextra
A turisztikai szezon kezdetéig, május közepéig 20 millió eurót (több mint 5 milliárd forint) költenek a közlekedés javítására, a tengerparti sétány, a zöld terület megújítására, és - ami az elmúlt évben gondot okozott - új csatorna és vízhálózatot építenek ki.

Bar, Montenegró legdélibb kikötővárosa, a harmadik legnépszerűbb nyaralóhely volt tavaly a 44 kilométer hosszú, fehér homokos partjával.

Zarko Pavicevic polgármester reméli, hogy az infrastruktúra fejlesztésével 2008-ban már a második legnépszerűbb pihenőhelye lesz a turistáknak Bar és a tőle alig hét kilométerre levő Skadari-tó, amelyre igen nagy az érdeklődés - olvasható a Dan című montenegrói lapban.

A tó nagysága 370 négyzetkilométer, s ebből 222 négyzetkilométer tartozik Montenegróhoz. A tó a Balkán félsziget legnagyobb állóvize, különlegessége, hogy a tengerszint alatt hat méterre fekszik, a víz mélysége átlag 8 méter, állat- és növényvilága rendkívül gazdag, s az egész terület védett nemzeti park.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását