2024. május 5. - Györgyi

Asztali örömök Somogyban

Az országban egyedülálló létesítmény, Gasztronómiai örömök somogyi tárháza nyílik a közeljövőben Kaposváron, a Fino Food Kft. gyárában. A kezdeményezés révén a tejipari cég a megye gasztronómiai emlékeit, borait és sajtjait szeretné megmutatni a nagyközön
2008. március 22. szombat 10:37 - Hírextra
A több mint 100 millió forintból kialakított rendezvényközpontban összegyűjtötték a Különleges asztali örömök Somogyban gasztronómiai rendezvénysorozathoz kapcsolódó dokumentumokat, szóróanyagokat és folyamatosan megjelenítik a megye turisztikai programjait, bemutatják a százéves múlttal rendelkező somogyi mezőgazdaság gyártási technológiáit - tájékoztatta a kft. vezetése az MTI-t.

A bemutatóhely pincéjében Somogy megyei és dél-balatoni borokkal, látvány sajtérlelővel várják a vendégeket, a földszinti rendezvényterme, különterme és kávézója néhány hét múlva 100-150 fős rendezvényeknek adhat majd helyet.

Lehetőség lesz arra is, hogy a látogatók megvásárolják mindazt, ami a somogyi gasztronómia étel- és italkínálatában fellelhető, legyen az sajt, hús lekvár, bor vagy méz, továbbá a "Különleges asztali örömök Somogyban" rendezvénysorozathoz kapcsolódó somogyi kézművesség és iparművészet alkotásai közül is válogathatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását