2024. április 30. - Katalin, Kitti

T. Asztalos Ildikó: "Nem csaltam"

Nem fogadja el a Jüttner-bizottság megállításait az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke; T. Asztalos Ildikó erről pénteken beszélt az MTI-nek, hangsúlyozva: nem csalt a liberálisok tavaly márciusi elnökválasztásán, és nem is szervezett
2008. március 21. péntek 17:51 - Hírextra

Kóka János, az SZDSZ elnöke előzőleg pénteken sajtótájékoztatón közölte: a Jüttner-bizottság vizsgálata lezárult és egyértelműen megállapította: T. Asztalos Ildikó négy illetéktelen küldöttet arra buzdított, hogy a másik elnökjelöltre, Fodor Gáborra szavazzon. Hozzátette: ragaszkodik ahhoz, hogy távozzanak a pártból, akik csaltak, vagy csalást szerveztek.

T. Asztalos Ildikó a távirati irodának reagálásában elmondta: nem érti, a Jüttner-bizottság miért nem vizsgálta, hogy vannak olyan emberek, akik a tisztújításon Fodor Gáborra szavaztak, a Hír-TV-nek nyilatkozó Köteles Péter szerint pedig Kóka Jánosra.

Ez egyszerűen ellentmondásos - fogalmazott a liberálisok borsodi elnöke. Hozzátette: úgy tűnik, a bizottságnak nem volt szándéka összevetni ezt a két álláspontot, "ez pedig mindenképpen aggályos, a meghallgatások ellentmondásosak".

Mint megyei elnök természetesen viselem a politikai felelősséget a megyei vonatkozású eseményekért - tette hozzá.

T. Asztalos Ildikó azt mondta, a következő napokban barátaival végiggondolja a kialakult helyzetet, és meghozza a szükséges döntéseket.

"Nagyon fáradt, nagy szomorú, nagyon elkeseredett vagyok" - közölte.

Arra a kérdésre, egyetért-e azzal, hogy az SZDSZ-ben ismét tisztújítást tartsanak, T. Asztalos Ildikó egyértelműen igennel válaszolt, megjegyezve: rengeteg telefont és e-mailt kapott, amelyek kitartásra buzdították.

A Jüttner-bizottság jelentését csütörtökön este kezdte és péntek hajnalba nyúlóan tárgyalta meg a liberális párt ügyvivői testülete. Jüttner Csaba, az SZDSZ tavalyi elnökválasztásának körülményeit vizsgáló bizottság elnöke újságíróknak elmondta: négy meghallgatott elismerte, hogy T. Asztalos Ildikó, az SZDSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a párt tavaly márciusi tisztújító küldöttgyűlésén felkérte őket, szavazzanak a jelen nem lévő küldöttek helyett.

Gusztos Péter ügyvivő bejelentette: a párt ügyvivői testülete lezárta a tavalyi küldöttgyűléssel kapcsolatos vizsgálatot. A jelentést a párt honlapján nyilvánosságra hozták.

Az ügy előzménye, hogy a Hír TV egyik februári műsora szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását. A Boon nevű honlapnak nyilatkozva Köteles Péter miskolci vállalkozó azt mondta, ő volt az, aki a Hír TV-t erről informálta. A férfi a televíziónak arról is beszélt, hogy négy-öt jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, "mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra".
Az SZDSZ hétfőn átadta a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a Jüttner-bizottság jelentését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását