2024. április 27. - Zita

Miss Kína a világszépe

Csang Ce-lin (Zhang Zi Lin) pekingi titkárnőt, azaz Miss Kínát találta a legszebbnek a zsűri a 2007-es világszépe versenyen, amelyet szombaton rendeztek meg Hajnanon (Hainan), Kína népszerű dél-kínai-tengeri üdülőszigetén, Szanja (Sanya) városában.
2007. december 1. szombat 21:42 - Hírextra

A 23 éves kínai titkárnő, a Hopej (Hebei) tartománybeli Sicsiacsuang (Shijiazhuang) szülötte, 106 ország szépségkirálynőjét utasította maga mögé. Nemcsak szépségével, hanem 182 centiméteres testmagasságával is kiemelkedett a gyönyörű jelöltek közül.

A 18 esztendős Miss Angola, "polgári nevén" Micaela Reis futott be a második helyen, őt a rangsorban a 19 éves Miss Mexikó, Moran Gordillo követte.

A győztes egyszeribe az egymilliárd háromszázmilliós kelet-ázsiai ország kedvencévé vált, s valószínűleg egy csapásra lerázott magáról minden anyagi gondot, mert máris busás jövedelmet ígérő reklámszerződésekkel kecsegtetik. Szüksége is lesz a sok pénzre, mert kedvenc időtöltése az utazás, bár vannak takarékosabb kedvtelései is, például az olvasás és a filmnézés. Szereti a csokoládét és a fagylaltot, de ez nem látszik meg karcsú vonalain. Aki táncolni szeretne vele, annak nagyon jól kell tudnia a klasszikus táncokat. Előtte nemcsak világszépe nem lett még kínai lány, de olyan sem akadt, aki megnyerte volna bármelyik viszonylag jelentős nemzetközi szépségversenyt.
Magyarországot a szeptember 26-án, Budapesten szépségkirálynővé választott Bodri Krisztina, 21 éves joghallgató képviselte.

174 ország tévécsatornái közvetítették egyenes adásban a látványos versengést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását