2024. április 25. - Márk

Megelevenednek a lovagi élet hétköznapjai

Mátyás korabeli csata, haditorna, a lovagi élet hétköznapjai is megelevenednek a Reneszánsz Craft című iparművészeti élménykiállításon és kézműves vásáron péntektől a budapesti Vam Design Centerben. "A Reneszánsz Craft célja, hogy a reneszánsz emlékévhez
2008. március 21. péntek 16:11 - Hírextra

Hozzátette: az iparművészeti képzési struktúra alapján teret kap az ipari formatervezők alkotásai mellett többek között a grafika, a kerámia, a faművesség, a fotó, a textil is.

Élménydús családi programok is várják az érdeklődőket: nagypéntektől húsvét hétfőig egy képzeletbeli reneszánsz város elevenedik meg a Vam Design Center épületében - közölte Poleczky Rita. A látogatók bepillantást nyerhetnek egy reneszánsz város hétköznapjaiba és ünnepeibe, a királyi udvartól a pórnépen át a katonai és lovagi életig vásárosok, mutatványosok, zenészek és táncosok segítségével.

A Reneszánsz Craft a tömegkultúrára éhes ember bevonása az elit kultúrába - hangsúlyozta Tóth Zsuzsa kommunikációs menedzser, hozzátéve: a széles tömeg számára vonzó élménykiállítást kínálnak a látogatóknak, kapcsolódva a Reneszánsz Év 2008 kulturális évadhoz.

Fellép a Pavane Táncegyüttes, majd Kátai Zoltán és Róka Szabolcs magyar reneszánsz históriás énekeket ad elő szombaton. A Ládafia Bábszínház vasárnap szórakoztatja a kisebbeket, akik ezután Mátyás korabeli csatabemutatót láthatnak a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesület előadásában. Hétfőn este moldvai népzene és táncház várja az érdeklődőket, akik egy színjátékot is láthatnak Boccaccio műveiből Dekameron címmel.

A földszinten kézművesek munkáit felvonultató kirakodóvásár fogadja a közönséget: mézeskalács, házi lekvár, szörp, mandulabor, hatalmas sajtkínálat, de tűzzománc ékszerek és lenvászon ingek is vásárolhatók.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását