2024. április 16. - Csongor

Egyetemisták ajándékoztak

Hetvenezer forint értékű játékot ajándékoztak pénteken a Pannon Egyetem hallgatói a veszprémi megyei kórház gyermekosztályának; a pénz fele egy- és kétforintos érmék összegyűjtéséből jött össze.
2008. március 21. péntek 17:21 - Hírextra

A gyűjtést és az ajándékozást szervező csoport szóvivője, Barsi Gábor ötödéves egyetemista a távirati irodának elmondta, hogy az érmék több hónap alatti összegyűjtésében elsősorban az egyetem nyolc kollégiumának a lakói jeleskedtek - összesen mintegy kétezren -, s a másfél mázsányi érme 35 ezer forintot tett ki. Mivel a gyűjtésben döntően a Fenyves és a Magiszter Kollégiumok lakói vették ki részüket, ezért a két szálláshely magántulajdonos vállalkozója megduplázta az összeget, s így tudtak 70 ezer forintért játékokat vásárolni - húsvéti ajándékként - a megyei kórház kis betegeinek.

Az akció fő szervezője elmondta: lényegében legalább 90-100 ezer forint értékben tudtak bevásárolni a gyermekosztály számára, ugyanis a játékboltban 30 százalékos akciós árkedvezményt is kaptak. Ismertetése szerint főleg logikát igénylő és készségfejlesztő játékokat vettek, de - gondolva a kicsikre is -, volt az ajándékok közt autó, vonat, építőjáték, plüssállat és társasjáték, valamint úgynevezett KRESZ-szőnyeg is.

Az egyetemisták jótékony akciójáért, a húsvéti ajándékozásért Szabó Éva, osztályvezető főorvos mondott köszönetet. Az osztály jelenlegi 15 betege - a főorvos szerint akiket csak lehetett hazaengedtek az ünnepekre - azonnal birtokba vette a sokféle játékot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását