2024. május 6. - Ivett, Frida

Csatlakoznak "A Föld Órájához"

Pécs az első magyarországi városként csatlakozik a világ egyik legnagyobb klímavédő akciójához, "A Föld Órájához", amelyet március 29-én tartanak.
2008. március 21. péntek 14:06 - Hírextra

A Természetvédelmi Világalap (WWF) kezdeményezésének célja, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedés elleni összefogás fontosságára. Ennek érdekében várhatóan jövő héten szombat este 8 órakor világszerte várhatóan összesen mintegy 30 millióan kapcsolják ki egy órára a világítást és a televíziót - tájékoztatta a Pécs2010 Menedzsment Központ az MTI-t pénteken.

Indoklása szerint a baranyai megyeszékhely azért is csatlakozott a szervezet honlapján feltüntetett mintegy 300 városhoz, mert 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz, s ez az akció kiválóan illeszkedik az idei, az egészség- és környezetkultúra jegyében zajló felvezető év programjaiba. Az akció pécsi részleteiről március 25-én az EKF-központban, este 8 órakor, gyertyafényes sajtótájékoztatón számolnak be.

"A Föld Órája" első klímavédő akciót tavaly márciusban tartották, annak keretében az ausztráliai Sydney borult sötétbe, amikor a lakók, a helyi önkormányzat és az üzletek egy órára kikapcsolták a világítást és a televíziót a globális felmelegedés elleni harc jegyében. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, ezért a szervező WWF úgy döntött, idén az egész világra kiterjeszti azt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását