2024. május 14. - Bonifác

A Déli Áramlat veszélyeztetheti az M43-ast

Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnöke Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz írott felterjesztésében aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a Déli Áramlat gázvezeték veszélyeztetheti a Szegedet a román határral összekötő M43-as autópálya mi
2008. március 21. péntek 21:03 - Hírextra

Az M43-as gyorsforgalmi út kiépítése Csongrád megye legfontosabb közlekedésfejlesztési feladata, a mintegy 55 kilométer hosszú autópálya megvalósulásával tehermentesülhet a Románia felé tartó átmenő forgalom alól Szeged, Szőreg, Deszk, Klárafalva, Ferencszállás, Makó, illetve Apátfalva és Magyarcsanád - írta levelében Magyar Anna.

"Aggodalommal tölt el bennünket, hogy a nemrégiben viharos gyorsasággal Moszkvában aláírt orosz-magyar gázvezeték szerződés veszélyezteti az M43-as projekt végrehajtását. A két kormány között a földgáz Magyarország területén történő tranzitszállítását szolgáló gázvezeték megépítésével kapcsolatos együttműködés sajnos még papíron is megfoghatatlan, a gázvezeték nyomvonaláról, a kiépítés ütemezéséről semmilyen konkrétum nem derül ki a szerződésben" - olvasható Magyar Anna levelében.

A megyei önkormányzat információi szerint a gázvezeték keresztezheti az M43-as nyomvonalát. Szintén nehezítheti az út építését, hogy a kiszivárgott orosz tervek alapján Algyő és Szeged között új óriás gáztározót hoznak majd létre - fogalmazott a közgyűlési elnök.

Magyar Anna a dokumentumban leszögezte: "miután a megállapodás aláírására az Országgyűlés megkerülésével, azonnali jelleggel került sor, így joggal vetődhet fel bennünk a félelem, hogy - amilyen gyorsan előtérbe került a kormány politikájában a Déli Áramlat program - a gázvezeték projekt fontossági sorrendben megelőzheti az M43-as projektet."

Az önkormányzati törvényben foglaltak alapján a kormányfőnek egy hónapon belül hivatalos választ kell adnia a felterjesztésben megfogalmazott problémákra - közölte a szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását