2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Veszélyes fertőzéssel járhat az arcplasztika

A plasztikai műtétek veszélyeivel kapcsolatban főként a nem megfelelő végeredmény aggasztja az érintetteket, és csak kevesen gondolnak az esetleges fertőzések kialakulására. Egy felmérés szerint az arcplasztikán átesett páciensek 1,5%-át egy igen veszélye
2008. március 20. csütörtök 10:26 - Hírextra
A szépészeti arcplasztikán átesett amerikai páciensek mintegy 1,5 százalékát támadta meg a methicillin-rezisztens staphylococcus aureus, ismertebb nevén a MRSA – derül ki az 'Archives of Facial Plastic Surgery' című szaklapból.

A cikk írói szerint a bőr- és lágyszöveti műtétek során fellépő fertőzések legtöbbjéért a MRSA felelős. A kórokozó a többi staphylococcus fajtánál jóval fertőzőbb és veszélyesebb, hiszen gyorsan terjed és igen drága, valamint hosszadalmas a kezelése. Felmérésük során Dr. Richard A. Zoumalan és Dr. David B. Rosenberg 2001 és 2007 között arcplasztikán átesett betegek egészségügyi adatait vizsgálták meg. A betegek 0,6 százalékánál lépett fel valamilyen műtét utáni fertőzés, ezek közül a legtöbbért a MRSA volt a felelős.

A kutatók szerint az MRSA előfordulása több tényezőre vezethető vissza: a műtétet megelőző antibiotikumos kezelésre, fertőző egészségügyi dolgozóval vagy családtaggal való kapcsolatra, fertőzésre való hajlamra, idősebb korra, egyéb krónikus betegségekre. Javaslatuk szerint az igen veszélyes fertőzés ilyen gyakori előfordulása miatt arc- és más lágyszöveti plasztikai beavatkozások előtt érdemes lenne szűrővizsgálatot végezni.
Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását