2024. május 14. - Bonifác

Tüntettek a nagykövetség előtt

Alig száz ember tüntetett csütörtök délután Románia nagykövetségének budapesti, Thököly úti székháza előtt; a "magyargyűlölet" elleni demonstrációt mintegy 40 rohamrendőr biztosította, a rendőrség kordonnal lezárta a külképviselet épületét és a környező u
2008. március 20. csütörtök 23:32 - Hírextra

A demonstrációt annak kapcsán szervezte az úgynevezett Pannon Nemzeti Gárda, hogy március 15-én Kolozsváron román fiatalok megvertek egy magyar fiút, amiért piros-fehér-zöld zászlóval és kokárdával ment a városban rendezett ünnepségre.

A szónokok az árpádsávos zászlót lobogtató tüntetőknek az incidensről úgy vélekedtek, hogy egy nemzetet, és nem egy embert csaptak arcul a "magyarverő románok", és ezt nem tűrheti el Magyarország.

A demonstráció szervezői tiltakozó petíciót kívántak átadni a követségnek, de mivel ezt a szándékukat előzetesen nem jelentették be, csak postai úton juttathatják el a levelüket a nagykövetségre.

A követség épülete előtt háromtucatnyi, teljes védőfelszerelést viselő rohamrendőr állt sorfalat, de intézkedésre nem került sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását