2024. április 26. - Ervin

Szigorú licencfeltételek

Túl szigorúnak tartják az érintett klubok a jövő szezontól a labdarúgó Bundesliga első két osztályához hasonlóan profi alapon működő harmadik vonal licencfeltételeit.
2008. március 20. csütörtök 08:22 - Hírextra

Az előírások értelmében csak az a csapat indulhat el a harmadosztályban, amely legalább tízezer férőhelyes, világítással ellátott stadionnal rendelkezik. Minden létesítményben egymástól elkülönített bejáratot és parkolóhelyet kell biztosítani a hazai és vendégdrukkerek részére, ezenkívül a stadionokban belső videokamera-rendszert kell kiépíteni és a média, illetve a szurkolók jobb kiszolgálása érdekében minden helyszínen rendelkezni kell olyan rendszerrel, melynek segítségével hajszálpontosan meg lehet határozni a nézők számát.

A szövetség a 2010/2011-es szezontól a harmadosztályú csapatok részére kötelezővé teszi saját utánpótlásakadémia működtetését is.

"Szándékosan szabtunk kemény feltételeket, egy profinak nevezett bajnokságban nincs helye olyan klubnak, amely egyik napról a másikra él, vagy nem tesz meg mindent a közönség és a média maximális kiszolgálásáért" - jelentette ki Harald Stenger, a szövetség sajtófőnöke. "A bajnokság tisztaságát veszélyezteti, ha olyan csapat is elindul, amelynél nem rendezett az anyagi háttér, ha ezt engedjük, akkor ezzel támogatóink érdekeit is sértjük."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását