2024. április 26. - Ervin

Tanítási szünet Szegeden a H1N1 miatt

Csütörtökre és péntekre rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a szegedi Vedres István Szakközépiskolában, ahol a A/H1N1 influenzavírus okoz a szokásosnál nagyobb létszámú hiányzást.
2009. szeptember 16. szerda 11:04 - HírExtra
Az iskolában szerdán hetvennyolc diák hiányzott, ezért volt szükség a szünet elrendelésére - mondta a főorvos.

Egy háziorvos jelzése alapján az ÁNTSZ múlt csütörtökön kezdett el vizsgálódni az oktatási intézményben, ahol a diákok között felsőlégúti megbetegedések jelentek meg. A járványügyi vizsgálat során három diáktól vettek mintát, s mindháromnál kimutatták a A/H1N1 vírus jelenlétét.

Tombácz Zsuzsanna elmondta, azt kérték a tanulóktól, hogy a szünet idején lehetőleg maradjanak otthon, kerüljék a közösséget, s ha a lázzal, köhögéssel járó betegség tüneteit észlelik magukon, haladéktalanul forduljanak háziorvosukhoz.

Mivel az építőipari szakközépiskolában tanulók közül sokan vidékiek, és kollégiumban laknak, az ÁNTSZ jelenleg azt vizsgálja, az új vírus okozott-e megbetegedéseket a diákotthonban lakó, máshova járó gyerekek között - tudatta a szakember.

A tisztiorvosi szolgálat körlevélben megkereste a szegedi iskolák igazgatóit arra kérve őket, hogy jelezzék, ha a hiányzók száma meghaladja a 25 százalékot - tudatta az osztályvezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását