2023. március 28. - Gedeon, Johanna

Magassági szabály

A nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) igyekszik érvényt szerezni álláspontjának a Bolíviai Labdarúgó Szövetség (FBF) a sportág nemzetközi szervezetének magassági korlátozó szabályozását illetően.
2008. március 20. csütörtök 10:48 - Hírextra

A dél-amerikai ország futballvezetői szerint leginkább az a kitétel elfogadhatatlan, hogy 3000 méter fölött csak abban az esetben lehet nemzetközi mérkőzéseket rendezik, ha előtte a vendégcsapatnak kéthetes akklimatizációs lehetőséget biztosítanak. A bolíviai válogatott rendszerint a 3576 méteren található La Paz-i Hernando-Siles Stadionban fogadja ellenfeleit.

"Igyekszünk megragadni a rendelkezésre álló jogi eszközöket, s pillanatnyilag a Sportdöntőbíróság látszik a legmegfelelőbb fórumnak" - közölte Carlos Chavez szövetségi elnök.

A bolíviai nemzeti együttes La Pazban fogadja június 14-én a chilei válogatottat a dél-amerikai világbajnoki selejtezősorozatban, a vendégek ugyanis hozzájárultak ehhez. Később Ecuador együttese is a bolíviai fővárosban lép majd pályára, a paraguayiak esetében ugyanakkor kompromisszumos megoldás született. Ők alacsonyabban fekvő stadionban játszanak majd, mert a brazilok elleni mérkőzésük után nem lesz idejük az akklimatizálódásra.

Az új szabályozás értelmében 2500 méter felett háromnapos, 2750 m felett egy-, 3000 métert meghaladó magasságban pedig kéthetes akklimatizációs lehetőséget kell biztosítani a vendégcsapatoknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását