2024. április 19. - Emma

Kínai célzóvíz - Magas jutalom a sportlövőknek

Kína legnépszerűbb szeszesitalának gyártója 10 millió jüant (235,4 millió forint) ajánlott fel a hazai sportlövő csapatnak, amennyiben legalább öt aranyérmet szerez az augusztusi pekingi olimpián.
2008. március 20. csütörtök 11:40 - Hírextra
Az ázsiai ország legkedveltebb égetett szeszes italát előállító vállalat e mellett 1,5 millió jüant fizet, ha kínai lövő szerzi a sportág első pekingi aranyát. Erre minden esély megvan, hiszen az első döntőt női légpuskában rendezik, amelynek a kínai Tu Li (Du Li) a címvédője.

"A pénznél sokkal fontosabb számomra a győzelem és a dicsőség" - kommentálta röviden a felajánlást Li.

A kínai csapatnak nemcsak az első aranyra, de az összesített öt győzelemre is komoly esélye van, ugyanis négy évvel korábban Athénban négy első helyet szerzett.

A válogatott vezetői ugyanakkor szintén nem akarnak a pénzzel foglalkozni, sőt, úgy tűnik, nem is nagyon örülnek a lehetőségnek.

"Egy olyan sportágban, amelyben szinte minden fejben dől el, nagyon veszélyes ilyen súlyt rakni a versenyzők vállára. Nekünk az a feladatunk, hogy nyugodt körülményeket biztosítsunk legjobbjaink felkészüléséhez és minimálisra csökkentsük a nyomást rajtuk, ám ez így nagyon nehéz" - mondta kissé bosszúsan Kao Cse-tan (Gao Zhidan), a kínai sportlövő és íjász szövetség igazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását