2024. április 29. - Péter

Ján Slota autót lopott és besúgó volt az apja

Bűncselekményeket követett el fiatal korában a Szlovák Nemzeti Párt elnöke. Ján Slota nem éppen dicső múltját az egyik kereskedelmi tévécsatorna szellőztette meg. A nemzeti párt jelenlegi elnöke 1971-ben több barátjával együtt Ausztriába szökött, ahol bűn
2008. március 20. csütörtök 16:10 - Hírextra
Bár akkori Csehszlovákiában a disszidálás súlyos bűncselekménynek számított, Slotának megbocsátottak a hatóságok: megúszta dorgálással, sőt középiskolai tanulmányait is zavartalanul folytathatta.

Slota tiltott határátlépéséről nem először tájékozattak a bulvárlapok, ám konkrét bizonyítékok csak most kerültek nyilvánosságra. Ezek szerint a csehszlovák titkosendőrség, az StB ügynökeinek listáját őrző és feldolgozó Nemzeti Emlékezet Hivatalának levéltárából olyan dokumentumok kerültek elő, amelyek tanúsága szerint Slota apja, Milan Slota fia hazatérését követően önként szegődött el az StB ügynökének, s azt is bevallotta az államrendőrség előtt, hogy fia és társai Bécsben autókat törtek fel és loptak el.

Az erről szóló dokumentum többször is látható és olvasható volt a Markiza hírműsorában.

Slota a Markíza hírére nem kívánt reagálni, de írásban közölte: a róla szóló hír nem szolgál egyebet, mint azt, hogy elterelje a figyelmet a Mikulás Dzurinda vezette ellenzéki pártban, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió - Demokrata Pártban jelenleg dúló válságról.

Nem volt hajlandó nyilatkozni a médiáknak Slota egykori társa sem, aki annak idején nem tért vissza vele Ausztriából, és azóta is külföldön is él.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását