2024. április 29. - Péter

Hol marad az egészség?

Az egészségügy szervezésének hiányai, a szolgáltatások színvonala, az orvosok bizonytalansága mindenütt érezhető a kórházakban, rendelőkben. Évekig kell várni pl. Zalalővőn egy mentőállomás néhány milliós beruházására? - A lakosság mortalitása a médiahíre
2008. március 20. csütörtök 18:35 - Hírextra

Egyetlen társadalmi szervezet nem mehet el szó nélkül amellett, amikor súlyos diagnózisú emberek az orvosi beavatkozások bizonytalanságáról számolnak be.

Megdöbbentő és megrázó eset egy gerincsérült (szivárgó agyvízzel) asszony (Főváros) hányattatása, vagy egy nagy vidéki kórházban 3 órán keresztül a folyóson hagyott gerinctörött férfi esete.

Álláspontunk szerint a megelőzés területén új kezdeményezésekre van szükség, míg a folyamatban lévő egészségügyi beavatkozásoknál az egészségügyi orvosi és ápolási protokolloknak maradéktalanul érvényesülniük kell.

Egyesületünk más civilekkel együtt Országbíró Zoltán politikai-gazdasági lobbi szakembert kérte fel a megelőző rákszűrések országos támogatásának érdekérvényesítésére.

A szaktárca figyelme rá kell, hogy irányuljon a mentőállomások hiányából fakadó halálozásokra.

Országbíró Zoltán szervezetünk megbízásából külön parlamenti lobbi kezdeményezéssel él a Nyugat-Dunántúli Régióban Zalalővőn elhúzódó mentőállomás haladéktalan megépítése miatt.

A megelőző rákszűrések és elérhető mentők nélkül nem létezhet egészségügy, nemhogy egészségügyi reform!

Kiadó: Élhető Nagyvárosok Egészséges Környezet Országos Egyesület

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását