2024. április 29. - Péter

Fantomas is a drogcsempészekkel van?

Ködgéppel és szög-sorozatlövővel felszerelt páncélozott terepjárót foglaltak le Mexikóban a drogkartellek és az azokkal összejátszó korrupt rendőrök ellen harcoló katonák.
2008. március 20. csütörtök 16:57 - Hírextra
Az egység az Egyesült Államokkal határos Tamaulipas szövetségi államban járőrözött, amikor "összefutott" a James Bond-filmbe illő kocsival; az teljes sebességgel száguldott a katonák teherautója felé és bele is rohant. Tűzharc kezdődött, majd a támadók menekülőre fogták.

A gengszterek egérutat nyertek, de négy korrupt helyi rendőrt elfogtak a katonák. A Grand Cherokee dzsip extrái között a páncélozáson túl ködgép és olyan felszerelés is volt, amellyel szögeket lehet kilőni hátrafelé az útra. Mindkét eszköz az üldözők dolgának megnehezítését szolgálta volna. A terepjáróban tucatnyi lőfegyvert, kézigránátokat, nagy mennyiségű lőszert és 20 ezer dollár (3,3 millió forint) kézpénzt is találtak.

Az Amerikába irányuló kokaincsempészetben vezető szerepet játszó mexikói drogkartellek a rendőrséggel és a hadsereg egységeivel is gyakran összecsapnak. Filipe Calderon mexikói elnök több ezer katonát és szövetségi rendőrt vezényelt a legveszélyesebb térségekbe. A drogháborúban idén már háromszázan haltak meg, tavaly egész évben pedig 2500 felett volt az áldozatok száma.

A évi 13 milliárd dolláros drogpiac fölötti uralomért marakodó kartellek nincsenek pénzszűkében. Ezt mutatja az is, hogy korábban például aranyozott markolatú pisztolyokat és puskákat, high tech rádiókommunikációs berendezéseket és rakétavetőket is lefoglaltak már a hatóságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását