2024. március 29. - Auguszta

Budapesten koncertezik a rocksztár

Újabb régi vágya teljesül július 22-én a magyar rockrajongóknak: ezen a napon a Papp László Budapest Sportarénában koncertezik Lenny Kravitz, a sokhangszeres amerikai rockzenész, énekes, dalszerző, producer és hangszerelő.
2008. március 20. csütörtök 20:48 - Hírextra

A rövidesen 44 esztendős Kravitz az egyik legváltozatosabb és legtermékenyebb előadó: a legkülönfélébb stílusokban szerzett dalokat saját magának és világsztároknak. Főleg gitárosként emlegetik, de basszusgitározik, zongorázik, harmonikán is játszik és dobol. Lenny Kravitz budapesti koncertjének időpontját Márkus Éva, a Live Nation Hungary marketingigazgatója közölte az MTI-vel.
Kravitz New Yorkban született, gyermekkorát Los Angelesben töltötte. Szülei népszerű tévés személyiségek voltak, olyan legendás zenészekkel találkozhatott már gyermekkorában, mint Duke Ellington vagy Miles Davis. Tinédzser koráig a Kaliforniai Gyerekkórus tagja volt, gimnazista korában kilépett, mert a rock and rollhoz vonzódott. Legnagyobb példaképének Prince-t tekintette, kezdetben hasonló stílusban akart befutni. A nyolcvanas évek második felében New Yorkba költözött, s akkoriban inkább a klasszikus rock és a funky vonzotta: Jimi Hendrix, a Led Zeppelin, Curtis Mayfield és a Beatles gyakorolta rá a legnagyobb hatást.

Debütáló lemeze, az 1989-ben a Virgin Recordsnál megjelent Let Love Rule nyomban hatalmas sikert aratott, noha nem volt még széles körben ismert zenész. Lenny sajátos megjelenésével és erőteljes hangzásával a kilencvenes évek kultikus figurája lett.

Második nagylemeze, a Mama Said 1991-ben került a boltokba, s még az előzőnél is nagyobb sikert aratott, az Are You Gonna Go My Way című harmadik album pedig meghozta számára a világhírnevet. A címadó dal azóta rockhimnusz. Akkoriban minden létező zenei-, szakmai- és közönségdíjat begyűjtött, s megszavazták a legszexisebb énekesnek.

Kisebb hulllámvölgy után 1998-ban ötödik albuma ismét nagy siker, Fly Away című dala majdnem egy éven át vezette a listákat. 2001-ben a Lenny című stúdióalbuma, a 2004-ben a Baptism, idén pedig az It,s Time For Love Revolution címmel jelent meg albuma. Korongjai közül több is kétszeres vagy háromszoros platinalemez lett.

Díjai között szerepel több Grammy, American Music Awards, Brit Awards és a Radio Music Awards. Dalait többek között Madonna, az Aerosmith együttes és Mick Jagger énekelte.
Lenny Kravitz budapesti koncertjére a Ticketpro hálózatában kaphatók jegyek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását