2024. május 5. - Györgyi

Balkán Hangja Fesztivál

Szegeden indul majd Budapesten folytatódik a hétvégén a Balkán Hangja Fesztivál. A rendezvény idei házigazdája a szerb nemzetiség - közölte a Független Hírügynökséggel a fesztivált szervező Balkán Hangja Kulturális Egyesület elnök-helyettese.
2007. november 16. péntek 10:44 - Hírextra
Ambrózy Gabriella elmondta: tizenkettedik alkalommal rendezik meg a négy balkáni kisebbség (bolgár, görög, román és szerb) fesztiválját, ahol minden évben van egy házigazda. A szervezők Szerbiából meghívták a Kud. Dido táncegyüttest és zenekarát, fellép a Taban gyermek és felnőtt táncegyüttes, a Hercegszántói Veseli Santovcani és a Tököli Táncegyüttes. A Zora és a Kolo zenekar nemcsak koncertet ad, hanem táncházat is tart és az Ajde Braco zenekar is szerb zenét fog muzsikálni.

Szegeden a Bartók Béla Művelődési Központban pénteken este héttől hallgathatják meg az érdeklődők az együtteseket. A szerb zenekarok és táncosok mellett, fellép a görög Fengari Táncegyüttes és a Maskarades Zenekar is. A fesztiválon a zenés programokon túl, kisebbségi művészeti kiállítás és balkán bazár is várja a közönséget. A rendezvény résztvevői a balkán gasztronómiával is megismerkedhetnek.

Budapesten az Almássy Téri Szabadidőközpontban rendezik meg a Balkán Hangja Fesztivált. Szombaton este héttől több mint húsz zenekar és táncegyüttes számít a hallgatóság figyelmére. A budapesti helyszínen is lesz kiállítás, bazár és balkán ételek kóstolója.

Az esten adják át a Balkán Hangja Fesztivál Díjat is. Érdeklődésünkre Ambrózy Gabriella elmondta: minden évben olyanoknak ítélik oda ezt az elismerést, akik a balkáni kisebbségekért, a balkáni kultúráért a legtöbbet teszik, vagy a leghitelesebben közvetítik.
A fesztivál ideje alatt a fellépő táncegyüttesek és zenekarok produkcióit a szervezők rögzítik és a későbbiekben egy Balkán Hangja DVD-t készítenek belőle.

A fesztivál részletes programja a: www.balkanhangja.hu oldalon olvasható.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását