2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tiltakoznak a gyerekorvosok

Tiltakozik vizitdíj-kompenzációjuk tervezett elvétele ellen a Házi Gyermekorvosok Egyesülete. Gyermekellátásért - a parlament egy évvel ezelőtti döntése alapján - soha nem kellett vizitdíjat fizetni.
2008. március 19. szerda 15:23 - Hírextra

A kieső bevételért a gyermekorvosokat eddig a költségvetésből kompenzálták. Minthogy a népszavazás nem érinthette a büdzsében rögzített tételeket, a március 9-i döntés sem vonatkozhat a kompenzációra elkülönített összegre - olvasható az egyesület által szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A szervezet szerint jogtalan lenne, ha a gyermekek ellátására szánt összeget most - az Egészségügyi Minisztérium tervei szerint - "kárenyhítés" címén szétosztanák a kórházak, a szakrendelők és az összes háziorvos között. Erre a lépésre nem kötelezi a kormányt semmi - írták.

Mint rámutattak, tiltakozásukat az általuk jogtalannak tartott lépéssel szemben, a Magyar Orvosi Kamara mellett, támogatja az ágazati érdekvédelmi szervezetek többsége.

"Mindannyian egyetértünk abban, hogy folytatni kell a kedden megkezdett egyeztető tárgyalásokat a minisztériummal arról, miként lehet biztosítani a vizitdíj megszűnésével bizonytalan helyzetbe került háziorvosi praxisok további működését" - zárul a közlemény.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását