2024. április 26. - Ervin

Nincs kormányálláspont az egészségbiztosítási pénztárakról

Az egészségbiztosítási pénztárok kérdésében a kormány az erről szóló koalíciós megállapodás előtt nem foglal állást - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő a szerdai kormányülés után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
2008. március 19. szerda 15:22 - Hírextra
"Az egészségbiztosítási pénztárakkal kapcsolatban zajlik az egyeztetés a két koalíciós partner között arról, hogy a megváltozott körülmények között milyen esetleges döntésekre lehet szükség. Ez a kormányt nem érinti" - fogalmazott Daróczi Dávid.

Orbán Viktor egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP törvényjavaslatot nyújt be az egészségbiztosítási törvény hatályon kívül helyezése érdekében. Kedden négy, a leendő egészségbiztosítási pénztárak működését érintő népszavazási kérdést hitelesített az Országos Választási Bizottság.

Kóka János, az SZDSZ elnöke kedden azt mondta, ha a kormány elbizonytalanodna a reformokban, az helyrehozhatatlan károkat okozna. Ha a Fidesz újabb népszavazást kezdeményez az egészségügy ellen, fel kell venni a kesztyűt és meg kell nyerni a referendumot - mondta a liberálisok elnöke az Indexnek.

Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője szintén kedden "egyéni véleményeként" azt nyilatkozta a stop.hu internetes újságnak, hogy "könnyen lehet", az egészségbiztosítási pénztárakat nemcsak többségi, hanem teljes állami tulajdonban kell tartani.

Az MSZP parlamenti frakciója kedden este informális ülést tartott a kérdésben, amelyen részt vett Gyurcsány Ferenc pártelnök is. Varju László frakcióvezető-helyettes az ülést követően azt mondta, megállapodtak abban, hogy szükség van az egészségbiztosítási törvény finomítására, de azt nem vonják vissza.

A egészségpénztárakról szóló törvényt február 11-én fogadta el a parlament, és február 18-án hirdetették ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását