2023. február 7. - Tódor, Rómeó

Mérget nyelt a sas

Feltehetően mérgezés miatt pusztult el az a két rétisas, melyek tetemét szerdán találta meg a Duna-Dráva Nemzeti Park (DDNP) őre Mohács közelében - közölte a park kommunikációs menedzsere az MTI-vel.
2008. március 19. szerda 17:57 - Hírextra

A fokozottan védett madarak a Béda-Karapancsa tájegységében saját fészkük alatt, a földön hevertek egymástól néhány méterre, jellegzetes, mérgezésre utaló testtartásban - mondta Komlós Attila. Hozzátette: egyelőre nem lehet tudni, mi volt az elhullásuk pontos oka, ezt a laboratóriumi vizsgálatok fogják kideríteni. Eredmény két héten belül várható.

A menedzser megjegyezte: Magyarországon évente több rétisas pusztul el amiatt, hogy fertőzött hallal táplálkozik, vagy eszik azokból a mérgezett szárnyasokból, melyekkel állattartók rókákat akarnak megmérgezni, hogy ne tizedeljék a baromfiállományt.

Komlós Attila utalt rá, a rétisas rendkívül ritka, szinte csak ártéri, vizes, ugyanakkor erdős területeken előforduló ragadozó madár, eszmei értéke egymillió forint példányonként. Szakemberek több évtizede dolgoznak azon, hogy növeljék a hazai, mindössze "százas nagyságrendű" populációt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását