2024. május 2. - Zsigmond

Még nem írtak alá szerződést a Kossuth tér rendezéséről

Még egyetlen szerződést sem írtak alá a budapesti Kossuth tér rendezéséről, illetve az ide épülő mélygarázsról, bár egymilliárd forintot már elkülönítettek erre a célra - olvasható a szerdai Népszabadságban.
2008. március 19. szerda 09:09 - Hírextra

A lap emlékeztet arra, hogy az Országház előtti tér közparkosítása komolyabban a 2006 őszi botrányos tüntetések után merült fel a politikai vezetőkben. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök támogatta az elképzelést, a park létrehozása kapcsán még egy "nagykoalíciós összeborulás" körvonalai is kirajzolódtak, hiszen Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester is az ügy élére állt, bár ő eredetileg játszóteret álmodott a térre.

A politikai egyezség értelmében a tér átépítését Budapest belvárosának teljes megújítási programjával, a "Budapest Szíve projekttel" kapcsolnák össze. Szili Katalin házelnök és Demszky Gábor főpolgármester arról állapodott meg, hogy a főváros használatba adja az államnak a tulajdonát képező teret; a Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége pedig (MDF-es támogatással) megszavazta azt a városvezetői javaslatot, amely szerint a Kossuth teret ötven évre ingyenes használatra átadják az Országgyűlés Hivatalának. Első lépésként tavaly tavasszal tervpályázatot írtak ki a tér rendezésére, amelyet az s73 Kft. nyert meg.

A győzelmet azonban a mai napig nem követte a megbízási szerződés aláírása. A pályázatot kiíró Országgyűlés Hivatala egyelőre a tervezési feladat pontos meghatározásáról tárgyal az s73 Kft.-vel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását