2024. április 30. - Katalin, Kitti

Emlékpark a 93-as járat áldozatai számára

A 2001. szeptember 11-én eltérített egyik repülőgép, a 93-as járat áldozatainak családtagjai földet vásároltak a gép lezuhanásához közeli területen Pennsylvaniában, hogy ezzel is segítsék az ott tervezett nemzeti emlékpark létrehozását.
2008. március 19. szerda 22:28 - Hírextra

A 93-as járat volt az egyetlen eltérített repülőgép a négy közül szeptember 11-én, amely nem jutott el a terroristák kijelölte célponthoz, feltehetően a Fehér Házhoz, hanem - mivel a hősies utasok ellenálltak - a légikatasztrófa végül a pennsylvaniai Shanksville-ben következett be.

A 33 utas és a 7 tagú legénység családtagjai a helyi bányavállalattól vásároltak meg mintegy négy négyzetkilométernyi területet, amely a tervezett emlékpark 75 százalékát teszi ki. A bevételből a megegyezés alapján a vállalatnak az ottani felszíni bányából származó szennyvíz tisztítását kell megoldania.

Ezután a családtagoktól a Nemzeti Parkszolgálat (National Park Service) fogja megvásárolni a területet, miként tavaly decemberben is vásárolt egy földdarabot tőlük, amely szintén a tervezett emlékparkhoz tartozik. A családtagoknak még két kisebb földdarabjuk van még, amelyeket szintén a nemes cél érdekében vásároltak.

A 93-as járat nemzeti emlékparkját 2009-ben kezdik építeni 58 millió dollárból. A park átadását 2011. szeptember 11-re, a terrortámadás tizedik évfordulójára tervezik.

A parkkal kapcsolatos további információk a következő címen találhatók meg az interneten: www.honorflight93.org.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását