2024. április 27. - Zita

Zenészek együttműködése Debrecenben

Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem zeneművészeti kara és a Csokonai Színház; a dokumentumot szerdán a sajtó képviselői előtt írta alá Duffek Mihály dékán és Vidnyánszky Attila művészeti igazgató.
2008. március 19. szerda 22:10 - Hírextra

A helyi zeneoktatás magas színvonalát méltatta az esemény alkalmából Halász János országgyűlési képviselő (Fidesz), Debrecen kulturális alpolgármestere. Utalt arra, hogy a helyhatóság a kultúra terén nagyszerű partnerekre talált a civil szervezetekben, a színházban és a felsőoktatásban, ami nélkül féloldalas lenne a város zenei élete.

Duffek Mihály emlékeztetett arra, hogy a múlt évben vezették be karukon a magánénekesi alapképzést, ez év őszétől pedig indul az akkreditált mesterfokú operaénekes képzés a karon.
A hallgatóknak komoly lehetőséget jelent, hogy az elméleti oktatást kiegészítő gyakorlati képzést a nagy operamúlttal rendelkező Csokonai Színházban tartják. Ez az együttműködés a debreceni zenei felsőoktatás hosszú távú igényét is szolgálja - tette hozzá a dékán.

Vidnyánszky Attila arról beszélt, hogy már eddig is sok fiatal tehetséget fedeztek fel, s mindannyian az egyetem hallgatói voltak, vagy azok ma is.

A színházi szakember szerint a most intézményesített együttműködésből a közönség fog profitálni, s a fiatal énekesek várhatóan a fiatal operakedvelő közönséget is beviszik majd a színházba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását