2024. május 3. - Tímea, Irma

Bankautomatát robbantottak Vácott

Házilagos készítésű robbanóanyaggal robbantották fel azt a bankautomatát, amelyet az éjszaka sikertelenül próbáltak kifosztani ismeretlenek Vácon - értesült a HavariaPress. Az mostanra kiderült, hogy a tettesek nem jutottak hozzá a trezorban lévő pénzhez,
2008. március 19. szerda 10:03 - Hírextra

Magyarországon ez volt az első olyan eset, hogy robbantásos módszerrel próbáltak kifosztani egy pénzkiadó automatát. Korábban csak arra volt példa, hogy fúrással, vagy nagy erejű gépkocsival a falból kiszakítva próbáljanak ellopni illetve kifosztani hasonló eszközöket.

Az egyelőre ismeretlen elkövetők szerdán hajnalban próbáltak pénzt szerezni a Pest megyei városban oly módon, hogy egyszerűen berobbantották az Avar utcai Kaisers áruház falába épített automatát.

A három óra körül történt detonáció miatt a törmelékek több tíz méteres körben szóródtak szét, ennek ellenére a trezornak csak a külső burkolata és az elektronikája sérült meg, maga a pénzt tartalmazó kazetta teljesen sértetlen maradt. Az elkövetők így nem juthattak hozzá a pénzhez, ezért csak rongálási kárt okoztak.

A helyszínelés jelenleg is tart, s a rendőrség nagy erőkkel folytatja a tanúkutatást és a kihallgatásokat, mivel feltehető, hogy a menekülő elkövetőket sokan láthatták a környező lakótelepi házakból, illetve a szomszédos töltőállomásról.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását