2024. május 2. - Zsigmond

Lovag lehetne a filmrendező

Világhírű filmrendezőnk egyik legismertebb filmje a Tanú, amely nem csak itthon vált népszerűvé, hanem a Buckingam Palotában is. A filmnek nem volt egyszerű az előélete, 10 évig a közönség sem láthatta.
2008. március 18. kedd 13:11 - Hírextra
A 90-es években a Tanút a budapesti brit nagykövet juttatta el az angol királynőnek, aki nagyon jól szórakozott az alkotáson. Bacsó Pétert akár lovaggá is üthette volna II. Erzsébet, de e helyett megkövette őt, miután nem ismerte fel, amikor 1992-ben Budapesten járt.

- Ilyenkor az ember mond pár szót... bemutatkoztam és próbáltam elnyökögni angolul, hogy én vagyok az a rendező, akinek a filmjét elküldték neki.. Ő nem értette, hogy én mit nyökögök. Ő rám mosolygott és továbbállt, mert jöttek utánam a további bemutatkozó emberek, gondoltam, hogy hát ez van. Rá egy hétre ő hazautazott és egyszer csak kaptam egy levelet a Buckingam palotából, amikor is a királynő azt üzente nekem, hogy bocsánatot kér, de ő rájött arra, hogy én vagyok az a rendező, aki ott állt vele szemben, aki ezt a filmet rendezte, amit ő megnézett és nagyon-nagyon jót mulatott rajta és köszöni nekem, hogy a filmet megnézhette – emlékezett vissza a rendező.

Bacsó Péter igazán szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az élet egy csodálatos feleséggel, gyermekei pedig gyönyörű unokákkal ajándékozták meg. Egy napi 16 órát dolgozó filmrendezőnek nagyon fontos a stabil érzelmi háttér, főleg ha ilyen türelemmel viseltetnek iránta.

- A feleségem nagyon megértette, hogy én egy a filmnek elkötelezett, bolond pasas vagyok. Tulajdonképpen, hogy ennyi időt éltem, ezt elsősorban neki köszönhetem. Amikor a születésnapom volt, mondtam, hogy neki gratuláljanak, hogy még életben vagyok.

A rendező egészségi állapota ugyan az utóbbi időben megrendült, de a nosztalgiázás a barátokkal gyógyszerként hat közérzetére.

- Egy olyan emberséggel rendelkező barát a Szacsvay Laci, akivel a színészeten kívül is szívesen vagyok együtt. Legutóbbi filmem forgatásánál a Vörösmarty téren egy big band játszott, mikor arra sétált Laci a kutyájával és ott nagyon boldogan találkoztunk.

A két művész barátságára jó példa, hogy Szacsvay László nem orrolt meg a rendezőre, amikor a Megint Tanú című filmből kivágta egyik kedvenc jelenetét.

- A főszereplővel volt a jelenetem és még csak nem is én tolakodtam előre. Ez a tanú 2-ben történt és én vezettem az autót, a Feri ült mellettem és nagyon érdekes dolgokról beszélgettünk, amiből a figurám jóval kiteljesedhetett volna.

Bacsó Péter igazán szenvedélyesen éli meg a filmalkotás mámorát. Karaktereit is az életből meríti, úgy mint legújabb filmje a Majdnem szűz kapcsán.
- Van mikor tényleg egy újsághír táplálja a fantáziámat.. volt egy újságban egy hír, hogy az EU támogatásában manager tanfolyamot indítanak prostituáltak számára. Furcsa szélsőség, hogy prosti és manager.. ez indította el a képzeletemet.

A rendező igazán boldog, hiszen alkotótársaival most is rendületlenül dolgozik azonban van egy dolog, ami sokat foglalkoztatja.

- Én soha nem figyeltem oda az idő múlására. Szóval magától múlt az idő és mikor közölték velem, hogy most már nyolcvan vagy akkor.. József Attilának van egy talán a legrövidebb és a legszebb verse, ami így szól, hogy : én bámulok, hogy elmúlok.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását