2024. április 26. - Ervin

Környezetbarát koncertek

Környezetkímélő koncerteket rendeznek az idén nyáron Olaszországban a Föld megmentésére.
2008. március 18. kedd 12:26 - Hírextra

Az Edison-Change The Music program keretében az olaszországi villamosenergia és gáz vezető óriása lemezkiadókkal, művészekkel, koncertszervezőkkel összefogva csökkenteni akarja az ilyen rendezvények által okozott környezeti szennyezést.

Az Edison kutatási és innovációs részlegének tanulmánya szerint minden közepes nagyságú, kb. 5 ezer személyes zenei rendezvény esetében legalább 70 százalékkal csökkenteni lehetne a széndioxid-kibocsátást. A szakemberek kiszámították, hogy az elektromos berendezések, az előadók és a résztvevők autókon való szállítása, a fehér papírra nyomott reklámanyag és az éjszakáztatás több mint 110 tonna széndioxidot termel. Ugyanez a koncert, ha tiszta (vízi, nap- és szél-) energiát használnak, ha a résztvevőket autókba csoportosítva szállítják, a reklámot reciklált papírra nyomják és helyi ételt, italt fogyasztanak, csak 26 tonna széndioxiddal mérgezik a levegőt.

Az Olaszországban megrendezett évi kb. 50 ezer koncert 45 ezer tonna széndioxidot termel. Ez megfelel hatezer háromtagú család, vagy 22 500, 10-10 ezer kilométert futó autó éves széndioxid-termelésének.

A program további információkat közöl az interneten és javaslatokat is vár a www.myspace.com/edisonchangethemusic portálon. Az www.edison.it/changethemusic oldalon pedig folyamatos frissítik az energiatakarékosságról szóló "Green Musik Bookot."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását