2024. május 2. - Zsigmond

Jön Az öldöklő angyal

Luis Buňuel 1962-ben rendezte Az öldöklő angyal című filmet, és hasonlóan korábbi műveihez, ez az alkotás is megosztotta a közönséget. A mű színházi bemutatására Magyarországon eddig még nem került sor. Az előadás alapjául a film Imrei Andrea által fordít
2008. március 18. kedd 16:59 - Hírextra
A történet szerint a Nobile házaspár egy operaelőadás után vacsorát ad a barátainak Gondviselés utcai házában, ahonnan azonban, a komornyik kivételével, hirtelen a teljes személyzet távozott. A vacsora utáni zenélés, beszélgetés közben egyre többen elálmosodnak, és bár hazamenetelről beszélnek, nem képesek elmenni a helyszínről. A villa körül megjelenik a rendőrség és az újságírók, ők viszont a nyitott kapun nem tudnak bemenni... A kényszerűen, ám megmagyarázhatatlan okokból összezárt társaság szürreális története most színpadon kel életre.



A film szellemének megfelelően, az előadásra nem szokványos színházi közegben kerül sor. A főváros szívében található Károlyi Palota elegáns, történelmi múltú termeiben kelnek életre Buňuel alakjai. A nézők az előadás szereplőivel együtt érkeznek meg a történet helyszínére, a bálba, majd később velük együtt élik át a bezártság és a kiszolgáltatottság borzalmait. Az előadás nem a film halvány lenyomata, hanem élő, húsba vágó történet, olyan „veszélyszínház”, melyben a színészek között álló vagy ülő nézők egyértelmű szereplőivé válnak a cselekménynek. Természetesen az eseményeknek ők csak szemlélői és nem elszenvedői. Közelről nézik azt, ami velük is megtörténhet, hogy egy végsőkig kiszolgáltatott helyzetben az ember hogyan veszíti el minden díszét, ráaggatott külsőségét, és miként tud szembesülni lecsupaszított önmagával.

A különlegesnek ígérkező előadásra a Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül sor, Pelsőczy Réka rendezésében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását