2024. május 2. - Zsigmond

Halakat telepítenek a Balatonba

A nyári horgászszezonra való felkészülés, és a civil kontroll jegyében zajlott az első tavaszi pontytelepítés a Balatonon - írta kedden a Somogyi Hírlap. Célja, hogy megmutassák a horgászközönségnek, pecázására érdemes a Balatont választani.
2008. március 18. kedd 10:05 - Hírextra

A Balatoni Halászati Zrt. vezetése egyfajta turisztikai attrakciónak is szánta a látványtelepítést, amit őszig még háromszor ismételnek meg. Célja, hogy megmutassák a horgászközönségnek, pecázására érdemes a Balatont választani.

Az idén 350 tonna, nagyrészt kétnyaras pontyot telepítenek a Balatonba. Már megkezdték a süllő fészkek kihelyezését, és ebben az évben mintegy 1 millió darab előnevelt fogast, 250 ezer csukát valamint 20 ezer compót helyeznek a tóba.

A horgászok mézesmadzagnak tartják a látványtelepítést és aláírásgyűjtésbe kezdenek, amivel azt szeretnék elérni, hogy csak busát halásszanak a tóból - olvasható a megyei napilapban.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását