2024. április 27. - Zita

EU-ASEAN kapcsolat parlamenti szemmel

Az ASEAN (Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége) az EU öt legfontosabb kereskedelmi partnere között szerepel, míg fordítva az EU a második helyen áll. Az immáron több mint harminc éve tartó együttműködés értékelése és a jövőbeli lehetőségek feltérképezése z
2008. március 18. kedd 15:02 - Hírextra
A csoport három magyar tagjának - Gurmai Zita, Glattfelder Béla és Őry Csaba - részvétele abból a szempontból is külön aktualitással szolgál, mivel közvetlenül megelőzi Göncz Kinga külügyminiszter vietnami látogatását.

A delegáció a hivatalos látogatás részeként egy kerekasztal-tárgyalás keretén belül vitatta meg az Európai Unió és az ASEAN együttműködését, melyen részt vett Vizi László hanoi magyar nagykövet is, aki jelentős szerepet vállalt a szakmai program előkészítésében. Szó esett a globális kihívásokra adott európai és ázsiai válaszokról, a parlamentek szerepéről és a két szervezet jövőbeli együttműködéséről. Mindkét fél kiemelt ügyként kezeli az együttműködések tovább fejlesztését, hiszen regionális szervezetként mindketten ugyanazokért a célokért küzdenek, és együtt, közel egy milliárd embert összefogva, nagyobb a lehetőségük a globális kihívások leküzdésére. Ennek egy állomása az éppen tavaly elindított szabadkereskedelmi egyezmény tárgyalássorozata.

Gurmai Zita, az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi bizottságának alelnöke, és az Európai Szocialisták Nőszervezetének elnöke egy sikeres, külön találkozón vett részt Dang Thi Ngoc Thinh-nal, a Vietnami Nőszövetség első alelnökével.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását