2022. szeptember 26. - Jusztina

Koszovó elismerése miatt lehetnek magyarverések

Elképzelhető, hogy lesznek magyarverések a Vajdaságban azt követően, hogy a magyar kormány szerdán elismeri független államként a Szerbiától elszakadt Koszovót - mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke kedden Budapesten az MTI-nek, kife
2008. március 18. kedd 15:00 - Hírextra

Lehetnek kilengések, minden szélsőséges elem felett senkinek nincs hatalma és ellenőrzési lehetősége. Elképzelhető, hogy lesznek magyarverések, de azt remélem, hogy ez nem történik meg. Azt látom, hogy a rendőrség hatékonyan végzi a munkáját - mondta Pásztor István az MTI kérdésére.
A VMSZ elnöke elmondta: mindent megtett annak érdekében, hogy minimális legyen a veszély, egyeztetett a szerbiai pártokkal, a kormánnyal és a rendőrséggel. A vajdasági magyarok folyamatos kapcsolatban vannak a magyar kormánnyal is - tette hozzá.

A koszovói elismerés egyúttal azt is jelenti Magyarország számára, hogy kötelezettséget vállal a negatív következmények kivédésére is NATO- és EU-tagországként - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását