2024. május 5. - Györgyi

Botladozó Barcelona

Szerdán és csütörtökön rendezik a spanyol labdarúgó Király Kupa elődöntőjének visszavágóit; a legnagyobb kérdés, hogy az FC Barcelona kilábal-e a hullámvölgyből.
2008. március 18. kedd 15:38 - Hírextra

A hetek óta botladozó katalánok Valenciában lépnek pályára. A találkozó számukra igen kedvezőtlen eredményről indul, hiszen a Nou Campban 1-1-es döntetlen született. A továbbjutás ugyanakkor az elmúlt meccsek kilátástalan játékát tekinteve sem tűnik lehetetlennek, ugyanis a Valencia szintén gyenge formában futballozik. Azonban éppen ez jelenthet plusz motivációt a hazaiaknak, mivel jelenleg nemhogy a Bajnokok Ligája-, de még az UEFA Kupa-indulást jelentő helyezéstől is messze vannak, így az európai szereplés kivívására egyetlen lehetőségként a hazai kupasorozat kínálkozik számukra.

A Barcelona hullámvölgye két játékossal magyarázható: az egyik Lionel Messi, a másik Ronaldinho. A gárda február végére nyolcról két pontra csökkentette hátrányát a Real Madriddal szemben a bajnoki tabellán, azonban argentin sztárja március elején egy hónapra kidőlt, és azóta szinte képtelen nyerni Frank Rijkaard csapata. Messi hiánya minden bizonnyal azért viselte meg ennyire a Barcát, mert a másik játékmester, Ronaldinho képtelen átvenni a szerepét és a tőle megszokott módon fazont szabni az együttesnek. A brazil sztárról az a hír is felröppent a helyi lapokban, hogy nem kisebb combizomsérülése, hanem egy átbulizott éjszaka miatt hagyta ki a hétvégi bajnoki összecsapást, amelyen Almeríában ismét csak egy pontra futotta a Barcelona erejéből. Az állandósuló botladozás révén a Real Madrid ismét hét pontra hizlalta előnyét.

A másik párharcban az UEFA Kupában is jól szereplő, azaz negyeddöntős Getafe kétgólos előnyről várja a santanderi visszavágót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását