2024. március 29. - Auguszta

Húsvét a múzeumfaluban

A téli szünet után kedden nyit a Nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Múzeumfalu, ahol a húsvéti nagyhéten minden nap program várja az érdeklődőket, akik a hagyományőrző tojásfestési és hímzési módszereket ismerhetik meg.
2008. március 17. hétfő 11:35 - Hírextra

Kedden, szerdán és csütörtökön a bejelentkező iskolai és óvodai csoportokat fogadja a skanzen, majd pénteken, szombaton és vasárnap az egyéni látóhatókat ismerhetik meg a tojásfestés fortélyait - közölte Páll István, az intézmény vezetője az MTI-vel.

Az igazgató tájékoztatása szerint a húsvéti locsolkodók ajándékát viaszolással, karcolással, vagy berzseléses technikával bárki elkészítheti a múzeumfaluban. Az egyetlen feltétel, hogy ki-ki maga vigyen főtt tojást, amit aztán a szakemberek segítségével kedvére díszíthet.

A hagyományoknak megfelelően, húsvét hétfőjén egésznapos program várja a látogatókat az intézményben. A hagyományos falusi locsolkodást a nyíregyházi Margaréta Néptánccsoport tagjai elevenítik fel, 10.30 órától.

Páll István hozzátette: országos népművészeti kirakodóvásár és kézműves bemutató teszi teljesség a húsvét hétfői programot, 11 órától pedig babakiállítás nyílik. Délután 13 órától a Burattino Bábegyüttes előadását láthatják a múzeumfalu látogatói, majd 14 órától a kárpátaljai Kisdobronyból a skanzenbe telepített református templomban ünnepi istentiszteleten vehetnek részt.

A régi húsvéti ételekből kóstolót is rendeznek, lesz továbbá lovaglás, szekerezés és íjászkodás is Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását