2024. április 28. - Valéria

24 milliót visz Heather

A korábbi találgatásokban szereplő összegeknél jóval kevesebbet, összesen 24,3 millió fontot (8,7 milliárd forintot) kap Sir Paul McCartney immár volt felesége, Heather Mills a londoni felsőbíróság hétfőn megszületett válási végzése alapján.
2008. március 17. hétfő 17:24 - Hírextra
Az ítélet nyilvánosságra hozott összegzéséből kiderül, hogy Heather eredetileg 125 millió fontot követelt férje 825 millió fontra (csaknem 300 milliárd forintra) becsült, a bíróság által azonban "csak" 400 millió fontban megállapított vagyonából; az eddig forgalomban volt találgatásokban 70-től 100 millió fontig terjedő összegek szerepeltek.

Sir Paul ellenajánlata 15,8 millió fontról szólt.

Heather Mills azonban a hétfői végzésben szereplő összeget sem kapja teljes mértékben kézhez, mert abban szerepelnek olyan tételek is - 7,8 millió font értékben -, amelyeket már megkapott.

Így nettó 16,5 millió font (5,9 milliárd forint) egyszeri összeggel távozhat a volt Beatle-lel 2002-ben kötött, négy évvel később zajos botrányok közepette összedőlt házasságból.

A pénzből 14 millió font szabad felhasználású, 2,5 millióból pedig házat vásárolhat magának Londonban.

Sir Paul ezen felül évi 35 ezer font tartásdíjat fizet a négyéves közös kislány, Beatrice után. A gyermeket Heather nevelheti.

A londoni ügyvédi szakma korábban arra számított, hogy a 65 éves Sir Paul az angol jogtörténet legdrágább válóperével tud csak megszabadulni negyedszázaddal ifjabb nejétől.

A megítélt összeg azonban végül messze elmaradt az eddigi 48 millió fontos rekordtól, amelyet egy londoni befektetési bankár felesége kapott egy néhány évvel ezelőtti válóper eredményeként.
Heather hétfőn, a felsőbíróság előtt összegyűlt újságíróknak mindazonáltal azt mondta: elégedett az összeggel, és nagyon örül, hogy "véget ért ez az egész".

Kijelentette: a neki megítélendő pénz várható nagysága "mindig is 20-30 millió font között volt ... Paul ennél jóval kevesebbet ajánlott, ahogy az a végzésből is kitűnik."

Jogi szakvélemények szerint Heather sokkal többet is kaphatott volna, ha nem saját magát képviseli a per során, hanem kitart profi ügyvédei mellett.

Az általa eredetileg felbérelt ügyvédi iroda, a Mishcon de Reya - amely annak idején a néhai Dianát képviselte a walesi hercegnő és Károly brit trónörökös válóperében - már novemberben közölte McCartney-néval, hogy rendre botrányba fulladó nyilvános fellépései miatt nem tudja vállalni további képviseletét.

Heather a hétfői végzés után arra biztatott mindenkit, hogy hasonló helyzetben igyekezzék ellátni a maga védelmét. Kijelentette: a Mishcon de Reya a per végigviteléért 600 ezer fontot kért tőle.

Cáfolta ugyanakkor azokat a sajtóértesüléseket, hogy haraggal vált volna meg az ügyvédi irodától.
Nem sok jó szót vesztegetett azonban a volt férje által felbérelt sztárügyvédre, Fiona Shackletonra. Az 500 fontos (180 ezer forintos) óradíjért dolgozó londoni sztárügyvéd - aki Károly trónörököst képviselte a Dianával vívott válási csatában - Heather szerint "az elképzelhető legrondább módon vitte ezt az ügyet ... elmondott engem mindennek, aminek csak lehet".

A válóper február 11-én kezdődött, és eredetileg egy hétig tartott volna, ám a felek képtelennek bizonyultak a megegyezésre, így a bíró magához vonta a döntést.

A vita azonban a hétfőre megszületett döntéssel sem zárult le teljesen. Heather ugyanis bejelentette: fellebbezni kíván az ítélet azon része ellen, amely lehetővé teszi a válóperes végzés minden részletének nyilvánosságra hozatalát, mert a végzésben nagyon sok személyes részlet szerepel róla és a kislányról.

A felek mindazonáltal már a pert megelőző két évben is igen durva és nyilvános csatározást folytattak, a sajtó bevonásával.

Heather bírósági válókeresetében - amely "valahogy" eljutott a bulvárlapokhoz - például az szerepelt, hogy McCartney részegen verte, sőt egy esetben egy törött palackkal meg is sebesítette őt.

A kiszivárogtatásokkal ugyanakkor a McCartney-tábor sem maradt adós. A sajtó - szintén "valahogy" - kiderítette például, hogy Heather ifjabb éveiben luxusprostituáltként gondoskodott a nemzetközi felső néhány száz számos tagjának kellemes londoni időtöltéséről, és sikerült valahonnan előkaparni egy fotókkal gazdagon illusztrált "szextankönyvet" is, amelyben Heather Mills alakította a "tanárnőt"...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását