2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyarországot ünnepelték a berlini német és külföldi diplomaták

Magyarországot is ünnepelték szombatról vasárnapra virradóan berlini német és külföldi diplomaták a német főváros egyik legimpozánsabb épületében, a Charlottenburgi Kastélyban.
2008. március 16. vasárnap 16:09 - Hírextra
A diplomáciai testület immár hagyományosnak számító zenés, táncos rendezvényét, a Dancing Diplomats elnevezésű estet rendezték meg ugyanis a XVII. század végére felépült, eredetileg III. Frigyes választófejedelem feleségének, Sophie Charlotténak nyári lakóhelyeként szolgált kastélyban, amelyet ma már egész városnegyed vesz körül.

A hajnalig tartó ünnepség középpontjában az MTI értesülése szerint Magyarország állt, tekintettel a március 15-i magyar nemzeti ünnepre. Az est felett épp ezért a berlini magyar nagykövetség vállalt védnökséget, s Peisch Sándor nagykövet rövid beszédben méltatta az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc történelmi jelentőségét.

Ezt követően a mintegy 300 vendég előtt magyar "sajátosságként" Lajkó Félix hegedű-, Nyári Gyula zongoraműveket adott elő.

Március 15-éről emlékeztek meg szombat este a berlini magyar kulturális intézetben, a Collegium Hungaricumban is. Az ünnepi beszédet Bereményi Géza író tartotta, majd Másik János és a Budapesti Énekes iskola fiúkórusa, továbbá az Ictus-Quartett Cseh Tamás és Bereményi Géza Petőfi halála című - Másik János által feldolgozott - dalát adta elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását