2024. május 26. - Fülöp, Evelin

A külképviseleti szavazatoknál is túlsúlyban az igenek

A külképviseleteken leadott szavazatok aránya nem sokkal tért el a magyarországitól, így mind a három népszavazási kérdésben az igenek kerültek túlnyomó többségbe. Az Országos Választási Bizottság (OVB) péntek késő estébe nyúló ülésén számolta össze a kül
2008. március 15. szombat 08:01 - Hírextra
A tandíj kérdésében 82:18 az igenek és nemek aránya, míg a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében 84:16.

Az OVB az Országos Választási Iroda (OVI) munkatársai segítségével nyolc órás munka után végzett a 91 külképviseletről 95 urnában beérkező mintegy 2.800 szavazat számlálásával, valamint a jegyzőkönyvek ellenőrzésével.

A vasárnap a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák mindegyike megérkezett csütörtökig Budapestre; az OVB ezt követően számolta meg a voksokat, majd fogadta el a jegyzőkönyvet. A 91 külképviseleti szavazóhely egyetlen szavazókörnek számít.

Az OVB a magyarországi és a külképviseleti szavazatok összesítésével, a népszavazás összesített eredményének megállapításával várhatóan még péntek éjfélig végez. Ha a testület határozatát három napig nem támadja meg senki a Legfelsőbb Bíróság előtt, akkor az eredmény hétfő este jogerőre emelkedik.

Az OVB egy magánszemély kifogása alapján azt állapította meg, hogy az Index internetes portál megsértette a kampánycsendet, amikor vasárnap egy fényképet tett közzé, amelyen Kóka János, az SZDSZ elnöke, mielőtt az urnába dobta volna, felmutatta a nem-re "beikszelt" szavazócéduláit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását