2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tárlattal nyit a fesztivál

A Tavaszi Fotószalon című tárlat megnyitójával pénteken megkezdődött a március 30-ig tartó ötödik Szegedi Tavaszi Fesztivál programja. A fesztivál egyik rendezvényén, a Szegedi Nemzeti Színházban bemutatják a város egykori díszpolgáráról, Gregor József op
2008. március 14. péntek 23:55 - Hírextra

Az Olasz Kulturális Központban és a Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézetében rendezett Tavaszi Fotószalonon hét, a csongrádi megyeszékhelyen dolgozó fotográfus - köztük Németh György, az MTI fotóriporterének - képeit láthatja a közönség.

A tárlat ajánlott témája a gyermekek világa volt, így az öt teremben kiállított mintegy hetven alkotás közül jó pár a legkisebbek mindenapjait örökíti meg Szeged mellett Erdélytől egészen Tunéziáig.
A Szegedi Tavaszi Fesztiválon több mint kéttucat rendezvény: kiállítások, koncertek, színházi előadások és számos gyerekprogram várja a vendégeket.

Fellép a fesztiválon Hobo, aki a Ballada a senki fiáról című estjén Faludy György verseit adja elő, s Szavakat fúvok címmel Dunai Tamás zenés önálló estjét is láthatja a közönség.

A bő két hét alatt Szegeden koncertezik Mimi Blais kanadai ragtime zongorista, a Klezmer R,s együttes, felcsendülnek a Beatles slágerei Mikó István és barátai előadásában, a záró program pedig Égető Márta és a Misztrál együttes ajándék hangversenye lesz a Fogadalmi templomban.
A fesztivál egyik rendezvényén, a Szegedi Nemzeti Színházban bemutatják a város egykori díszpolgáráról, Gregor József operaénekesről készült albumot is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását