2024. április 25. - Márk

Szerb zászló a bíróság épületén

Szerb tüntetők foglalták el az ENSZ egyik bírósági épületét Koszovóban. A szerbek szerint békésen, az albánok szerint azonban erőszakkal vették át az ellenőrzést az épület fölött. A világszervezet helyi képviselője utasítást adott a rendőröknek a bíróság
2008. március 14. péntek 19:54 - Hírextra
A koszovói sajtó szerint az akciót Belgrádban tervelhették ki.

Szerb zászló lobog az ENSZ bíróságának épületén Koszovóban. Mitrovica szerbek lakta részén, több száz tüntető kergette el az ENSZ rendőreit, majd elfoglalták az épületet.

120 ezres szerb közösség továbbra sem ismeri el Koszovó függetlenségét. Legutóbb egy 50 kilométeres vasútvonalat foglaltak el, korábban pedig több határátkelőt felgyújtottak. Az épület elfoglalásában főleg a bíróság elbocsátott dolgozói vettek részt.

A koszovói sajtó szerint az akciót Belgrádban tervelhették ki. Erre utal, hogy a koszovói függetlenség esetére kidolgozott szerb akcióterv kiszivárgott részletei is tartalmazták a bíróságok visszafoglalását.
Forrás: hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását