2024. május 4. - Mónika, Flórián

Megtisztelőnek tartják a döntést

Bogdányiné Mészáros Ágnes és Tóth Gábor Attila is megtisztelőnek tartják, hogy az államfő ombudsmannak jelölte őket. Erről azután nyilatkoztak újságíróknak, hogy pénteken Sólyom László bemutatta őket a frakcióvezetőknek.
2008. március 14. péntek 13:15 - Hírextra

Bogdányiné Mészáros Ágnes azt mondta: nagyon örül annak, hogy ilyen megtisztelő jelölést kapott. Hozzátette: a frakciók és az Országgyűlés dolga, hogy eldöntse, a jelölteket alkalmasnak tartja-e az adott feladatra. Arra a kérdésre, hogy megválasztása esetén mit tenne elsőként, úgy válaszolt: tájékozódna azokban az országos ügyekben, amelyekhez eddig nem értett.

Bogdányiné Mészáros Ágnes közölte, a jelölésén először nagyon meglepődött, mert úgy gondolta, hogy nyíregyházi munkája nem biztos, hogy az egész országban ismert. Mint mondta, elsősorban gyakorlati szakembernek tartja magát.

Arra a felvetésre, hogy a jelöltállítás korábbi fiaskói eltántorították-e, azt mondta: vállalja a megmérettetést, és elfogadja az esetleges kritikát is. "Ha nem értek valamivel egyet, természetesen el fogom mondani" - tette hozzá. Tóth Gábor Attila úgy fogalmazott: megtisztelő számára, hogy a köztársasági elnök erre a feladatra alkalmasnak tartja, "majd igyekszem ezt bebizonyítani".
Hangsúlyozta: az adatvédelmi ombudsmannak folytatnia kell azt a munkát, amelyet az első két biztos megkezdett. Mint mondta, a harmadik adatvédelmi ombudsman "jórészt kitaposott úton jár, de számos új feladattal kell majd szembesülnie."

Ezek között kiemelte, hogy újabb személy nyilvántartó technológiák jelennek meg, folyamatos a terrorizmus elleni törvényhozás, és az információ-szabadság terén is mindig előkerülnek újabb akták, amelyek nyilvánosságáról állásfoglalást kell foglalni.

Beszámolt arról, hogy a frakcióvezetőkkel folytatott beszélgetésen elhangzott: "az a hír rólam, hogy elmondom a véleményemet közéleti, alkotmányjogi ügyekben és én ezt nagyon bátran vállalom."
"Minden politikai oldallal szemben nyíltan meg tudom fogalmazni az álláspontomat, ha úgy ítélem meg, hogy az alkotmány szellemével ellentétes megoldásokra gondolnak" - hangozatta.
Arra a kérdésre, hogy van aki az SZDSZ holdudvarához köti személyét, úgy reagált: a liberális szó számára azt jelenti, hogy tiszteletben tartják "mindenkinek az egyenlő szabadságát, azokét is, akik másképpen gondolkodnak a világról, mint mi".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását