2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Magyar filmek a világ fesztiváljain

Tóth Tamás Farkas című filmjét egy párizsi fesztiválon vetítik a hétvégén, Bollók Csaba, Fábri Zoltán és Kamondi Zoltán egy-egy alkotása a török főváros seregszemléjén szerepel, és a genovai sci-fi mustrán is három magyar alkotás versenyez - tájékoztatta
2008. március 14. péntek 14:42 - Hírextra
A párizsi Bibliothéque Nationale de France ad otthont március 14. és 16. között az európai független film fesztiváljának. A játékfilmes versenyben Tóth Tamás Farkas című rendezése mutatkozik be, mely Szibéria érintetlen tájain játszódik, s egy jobb napokat látott szibériai férfi történetét mutatja be - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa közleményében.

Hozzátette: a dokumentumfilmek között lesz látható az 1956-os forradalomnak emléket állító amerikai-magyar koprodukció, Kovács Klaudia és Hules Endre Torn from the Flag/Lyukas zászló című munkája.

A török fővárosban csütörtökön kezdődött ankarai nemzetközi filmfesztiválon az idén három magyar játékfilm, két tavaly készült és egy régebbi alkotás mutatkozik be. A 19. alkalommal megrendezett seregszemlén vetítik Bollók Csaba Iszka utazása és Kamondi Zoltán Dolina című filmjét, de a török közönség Fábri Zoltán örökzöld rendezését, az 1961-ben készült Két félidő a pokolban című alkotást is láthatja.

Észak-Olaszország kikötővárosában, Genovában 3. alkalommal rendezik meg az "X_Science: Movies from Science to Science Fiction" filmfesztivált a hétvégén. A tudományos és fantasztikus filmeket felvonultató seregszemle versenyében három magyar alkotás is indul: Dési András György és Móray Gábor többszörös díjnyertes "A 639. baba" című sci-fije mellett Nagy Attila Günther von Hagens-t bemutató "Ember" című munkája, valamint Szász Attila "Most látszom, most nem látszom" című rendezése kapott meghívást.

A versenyprogramban 24 film száll ringbe az 1500 euró értékű fődíjért - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását