2024. május 2. - Zsigmond

Leellenőrizhetjük a honlapokat

Howard, a bagoly már Magyarországon is biztonságosabbá teszi az internetes vásárlást. A program lényege, hogy a fogyasztó leellenőrizhesse azokat a honlapokat, ahol vásárolni szeretne. Az Európai Fogyasztói Központ magyarországi igazgatója az InfoRádiónak
2008. március 14. péntek 07:59 - Hírextra
Egyre több az internetes áruház, és nő az internetes vásárlás jelentősége Magyarországon is, bár még le vagyunk maradva az uniós átlaghoz képest. Az Európai Fogyasztói Központ éppen ezért vette át a Dániában kifejlesztett Howard, a vásárlási tanácsadó című programot, amely a szervezet honlapján elérhető - közölte Morvay György.

Az Európai Fogyasztói Központ magyarországi igazgatója kiemelte, hogy a vásárlási asszisztens segítségével olyan információkat lehet megtudni, amelyekből kiderül, hogy mire figyeljünk az internetes vásárláskor. Például, hogy miként kell feltüntetni az árat, a bolt elérhetőségét, vagy mikor biztonságos a fizetés - tette hozzá.

Morvay György szerint téves az a feltételezés, hogy több pénzt vonnak le a bankszámláról, ha megadjuk az adatokat. Kiemelte: a bankkártyás fizetés a legbiztonságosabb, ebben az esetben a teljesítés után fizet csak a bank.

Megfelelő körültekintéssel nem sokkal veszélyesebb az internetes vásárlás, de sokkal kényelmesebb - hangsúlyozta. Az igazgató hozzátette: a termék elromolhat, de ez a veszély a boltban vásároltnál is fennáll.

Magyarországon belül érdemes vásárolni, de a tengerentúlról vagy a Távol-Keletről való vásárlás esetén jobban ki vagyunk téve az internetes csalásoknak - emelte ki Morvay György.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását