2024. április 19. - Emma

Tiltott szerrel bukott le a sportolónő

Pozitív eredménnyel zárult a doppingvizsgálat Tatyjana Mojszejeva orosz sílövőnél. A csütörtökön nyilvánosságra került jelentés szerint a biatlonistának a februári, svédországi világbajnokságon levett mintája tartalmazott tiltott szert.
2008. március 13. csütörtök 12:48 - Hírextra

 Az orosz szövetség elzárkózott a kommentálástól, Moszkvában csak azt közölték, hogy hivatalos információt tőlük senki nem kap március huszadika előtt, az illetékesek tudniillik akkorra végeznek a B minta elemzésével.

A 26 éves Mojszejeva az östersundi vb-n három számban indult. Húsz kilométeren az ötödik, a tömegrajtos versenyben pedig a 19. lett, míg a váltóban az orosz csapattal negyedikként végzett.
Ha a B próba is igazolja, hogy doppingolt a kétszeres junior világ-, s ugyancsak kétszeres felnőtt Európa-bajnoknő, mostani vb-eredményeit megsemmisítik, s várhatóan két évre eltiltják a versenyzéstől.

Mojszejeva az orosz sílövősport második olyan élversenyzője, aki pozitív tesztet produkált: a 2002-es olimpiai bajnok Olga Piljeva a 2006-os ötkarikás ezüstérmétől volt kénytelen utóbb megválni, miután ajzószerhasználattal megbukott a torinói havas-jeges játékokon. Halmazati büntetésül két esztendőre száműzték a sportágból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását