2024. május 9. - Gergely

Közös nevező

Csontó Lajost az elmúlt években készített munkáiban az egyén és a közösség kapcsolata foglalkoztatja, legyen ez a múlt (családi múlt vagy a személyes viszonyok története), szűkebb környezete (család) vagy egy nagyobb közösség (baráti, szakmai kör), illetv
2008. március 13. csütörtök 12:45 - Hírextra

A kiállításon olyan új képeket mutat be, támaszkodva korábbi fotós munkái módszerére, amelyeken az emberi viszonyok és értékrendszerek ellentétét vagy azonosságait ábrázolja. Szemben a régebbi képekkel, művein a szöveg helyét alkalmanként erőteljes jelképi elemek váltják fel, tarkítják. Csontó a kultúrtörténet számos emblematikus jelképének erejét, a rájuk rakódott új vagy épp az eredeti jelentésüktől megfosztott jelek hatását vizsgálja a mában, összevetve a mai élet tipikus, olykor unalomig ismételt, szokványos, közhelyszerű képi megfogalmazásaival.

A megrendezett riportfotókon látszólag tipikus, a médiában számtalanszor látott jeleneteket spékeli meg első pillantásra kevésbé feltűnő elemekkel, s a hangsúlyt ezekre a rejtőzködő – egy háttérben látható alakra, esetleg feliratra vagy más, talán jelentéktelennek tűnő – motívumokra helyezi, ezáltal teremtve a látványnak transzcendens aurát. A nagyméretű fotók mellett a kiállítás részét képezi egy videóinstalláció is, mely szintén a személyes kapcsolatokat dolgozza fel.

A Budapest Galéria Lajos Utcai Kiállítóházában megrendezett összegző kiállítása után a Dorottya Galériában Csontó Lajos legújabb, kifejezetten a kiállításra készült műveivel találkozhat a közönség.

Forrás: mucsarnok.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását