2024. április 26. - Ervin

Hazánk felelőssége

Magyarország számára Koszovó és Szerbia nem távoli konfliktuszóna, minden ami ott történik és a régió stabilitását rontja, közvetlen hatással van ránk.
2008. március 13. csütörtök 12:48 - Hírextra

Számunkra a déli határon túl élők a szomszédaink, barátaink, testvéreink. Ez két nagyon fontos ok arra, hogy megfontoltan és körültekintően járjunk el Szerbiával és Koszovóval kapcsolatban. Erre hívjuk fel a kormányt és mindenkit, aki tudatában van e kettős felelősségünknek.

Szerbiával szoros, sokszínű és élő kapcsolataink vannak. Államközi, települések közti, gazdasági, kulturális, civil, nemzeti-nemzetiségi, baráti, családi kötelékek sokasága fűz össze bennünket.

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja szerint az ország abban érdekelt, hogy Koszovó státuszának diplomáciai elismerése során, ezek a bennünket mindennapi életünkben összekötő kapcsok lehetőleg ne sérüljenek. Tudjuk, hogy speciális helyzetben vannak ebben az érzékeny időszakban a vajdasági magyarok. A kormány lépéseinek megtételekor rájuk külön is tekintettel kell lenni, érdekeiket a döntés során figyelembe kell venni.

Koszovó és Szerbia európai jövője is most alakul. Támogatunk minden demokratikus erőt, mely elkötelezetten segíti szomszédunkat az euroatlanti közösségi integrálódása során.

Azt kérjük mindenkitől, hogy ne a napokat, órákat számolgassa, hanem józanul és elkötelezetten segítsen a stabilitás elérésében, az eddig elért közös eredmények megóvásában.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását